brainspotting_nexes_psicologia

Brainspotting

Què és Brainspotting?

Brainspotting és un nou i sofisticat mètode d’abordatge psicoterapèutic desenvolupat el 2003 pel Dr. David Grand. Inicialment la seva aplicació es va centrar en l’abordatge del trauma. Amb el temps, el seu camp d’aplicació s’ha anat estenent a altres trastorns (com ansietat, depressió, fòbies…) i fins i tot al camp del desenvolupament d’habilitats específiques, com és el cas de músics, esportistes o actors.

Brainspotting permet maximitzar els recursos de la psicoteràpia tant per la seva capacitat per enfocar l’experiència interna d’una forma molt precisa, com també per la seva capacitat per accedir als recursos d’autocuració del cervell.

Treballa des d’un model de sintonia dual en què, d’una banda es troba la sintonia relacional (relacional amb el terapeuta), i d’altra la sintonia neurològica (a partir de la localització de posicions oculars rellevants es pot accedir a experiències internes d’una manera profunda, directa i autoregulada).

Brainspotting és un enfocament de treball corporal amb un profund impacte psicològic. Treballem a partir de les sensacions corporals per, d’aquesta manera, accedir a continguts psicològics profunds. Ajudem a la persona a instal·lar-se en un estat de mindfullness des del qual pot relacionar-se amb les seves experiències internes d’una manera oberta, empàtica i compassiva, activant així els sistemes de curació de l’organisme. Brainspotting és un sistema de mindfulness altament enfocat.

En el trauma, els continguts dolorosos de l’experiència queden totalment o parcialment dissociats, és a dir, retirats de la consciència. Quan aquests aspectes entren en la consciència pel fet que una clau del context els activa, apareixen d’una manera descontextualitzada i disruptiva (en forma de símptomes) ja que són com fragments que no poden ser encaixats en un tot coherent, i per tant assimilats i integrats per l’organisme.

Brainspotting ens permet accedir a aquests continguts dissociats en un estat d’atenció plena, i dins d’un marc regulat i segur, que és recolzat i sostingut pel terapeuta. Permetent d’aquesta manera que el cervell posi en marxa els seus recursos de curació, integrant i assimilant les experiències per difícils i doloroses que siguin.

Per a quines persones por ser útil?

És molt eficaç en el tractament tant del trastorn d’estrès posttraumàtic simple com el trastorn d’estrès posttraumàtic complex, trauma d’afecció, trauma de desenvolupament, dolor crònic, ansietat generalitzada, fòbies, depressió i també per a persones que estan bloquejades en alguna àrea específica de la seva ocupació.

Espais

caCatalan

Contactar

Aquesta web, amb l\\\'objectiu de millorar la seva experiència en la necegación, fa servir cookies.    Configurar y más información
Privacidad